Antić: Ako se potopi i u njoj posadi pirinač, Vojvodina bi mogla da hrani celu Kinu

Kina je veoma zainteresovana za uvoz pirinča iz Srbije, a Vojvodina bi mogla da hrani celu Kinu, pod uslovom da bude potopljena i da se u celoj Vojvodini sadi samo pirinač, zaključak je sastanka srpske delegacije sa visokim kineskim zvaničnicima. Problem bi mogao da bude zaštita gradova, mada postoje rešenja da se svi gradovi Vojvodine zaštite nasipima, dok bi sela morala da se rasele ili bi se i ona nekako zaštitila džakovima s peskom.

Delegacija Srbije uspešno okončava svoj put u Kinu, mnogi ugovori sa kineskim investitorima već su zaključeni, a danas se vode ozbiljni pregovori oko eventualnog izvoza pirinča iz Srbije u Kinu.

– Da, istina je, pregovaramo sa Kinezima oko izvoza pirinča u Kinu, oni su zainteresovani da potope Vojvodinu o njihovom trošku, naše je samo da obezbedimo radnu snagu koja će da sadi i bere pirinač,  i da organizujemo prevoz srpskog pirinča brodovima do Kine – kaže za Večernje novosti Aleksandar Antić, ministar rudarstva i član delegacije Srbije.

Međutim, Antić ima i izvesne prigovore u vezi sa celom idejom.

– Pazite, svi vi znate da sam ja ljubitelj dobre kapljice i da volim da potegnem iz flaše, a sake, rakija od pirinča je, verujte, bolja od naše šljivovice! Još kao prepečenica, ona udara u glavu i obara s nogu za samo pet minuta! E tu je naša šansa, rekao sam Vučiću da pola pirinča prodamo Kinezima kao hranu, a od druge polovine da ispečemo rakiju, i da tu rakiju od pirinča izvozimo i u Kinu, i u Japan, tako ćemo više zaraditi, jer je rakija skuplja od običnog pirinča – kaže Antić.

Njegov kolega Siniša Mali, ministar finansija, kaže da Srbija ima šansu koju ne bi trebalo propustiti.

– Iako se uopšte ne razumem u ekonomiju, jer sam kupio diplomu, odnosno, plagirao sam je, kao nekadašnji ekspert Mlađana Dinkića apsolutno se slažem sa idejom da se potopi Vojvodina i da se posle u njoj sadi pirinač – rekao je Mali.

8 Comments

  1. Neka Antić potapa onu zemlju gde su se on i svi njegovi rodili, takodje i Siniša Mali neka potapa oblast gde se Antić rodio i svoju, može i Beograd da potopi. Ideja je inače više nego glupa, posve neinteligentna i opet ponavljam neka Antić potapa svoju babovinu, mojju će potopiti malo sutra. Ovako blesavu izjavu Srbija još nije imala, čak ni i iz usta debila.

1 Trackback / Pingback

  1. Antić: Ako se potopi i u njoj posadi pirinač, Vojvodina bi mogla da hrani celu Kinu! - Extra.rs

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*