Gradska izborna komisija: Sutra počinje štampanje glasačkih listića,ukupan broj glasača u Beogradu 1.602.112 birača

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun počeće u utorak, 21. maja u 20 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je danas predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.


Glasački listići štampaće se na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Lukić je naglasio da će biti odštampano 1.602.112 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maj 2024. godine.

On je na sednici GIK rekao da su svi članovi tog tela, strani i domaći posmatrači, kao mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da su obevešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike.

Kako se navodi GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun 2024. godine.

Sia.rs

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*