SKANDAL: „Ekspert za Kineze“ sadi luk u Bajčetini umesto da je u Kini sa Vučićem!

Poseta šarolike delegacije Srbije Kini, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim najbližim saradnicima, vest je već danima u svim medijima Srbije. Međutim, javnost Srbije uznemirena je zbog toga što ekspert za Kineze i Ruse, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji prima platu od 10.000 evra mesečno kao „ekspert“ uopšte nije ni otputovao u Kinu!

U izjavi za Večernje novosti, Nikolić kaže da ga „niko nije ni zvao da ide u Kinu“!

– Tačno je, niko me nije ni zvao da budem član delegacije. Vučić je zvao samo ove „njegove“, Zoranu, Malog i ostale, mene niko nije ni obavestio da se uopšte ide u Kinu! A baš sam voleo da idem i ja! A tek moja Dragica i njena familija! Pa, jedanput smo morali da idemo u Kinu sa dva aviona, u jednom avionu bili smo mi iz vrha države, a u drugom avionu bila je moja tazbina, tašta, svastike, šurnjaje i ne znam ko sve nije još bio – kaže Nikolić.

Ekonomski stručnjaci kažu da je veliki propust što jedan ekspert za Kineze, kao što je Nikolić, nije otišao u Kinu.

– Vidite, Toma i Dragica najbolje znaju gde se u Kini mogu naći jeftine gaće, kišobrani i galanterija, oni su sve to već ispitali kada su išli tamo, i velika je šteta što sada nisu deo naše delegacije – kaže Miodrag Zec, profesor ekonomije.

S druge strane, Nikolić kaže da pretpostavlja da Vučić nije hteo da ga vodi u Kinu jer se plašio da će ga obrukati ako se napije.

– Ta konstrukcija uopšte ne stoji, jer Antić pije više čak i od mene, pa je ipak njega poveo, a mene nije?! O čemu se tu radi? Mislim da je ovo namerno urađeno, da Dragica i ja ne vidimo Kinu, a ja trenutno postim pa i ne pipam rakiju, dok smo svi mogli da vidimo Antića kako se tetura trešten pijan na televiziji pored Vučića – kaže rezignirano Nikolić.

Inače su Nikolići ovih dana u velikom poslu, sade luk u Bajčetini, a u bašti predsedničke vile na Dedinju iz koje se još uvek nisu iselili već su to obavili, iako Nikolić odavno nije više predsednik države.

– Pazite, moja Dragica se baš vezala za tu vilu, i jako joj je teško da iz nje izađe. Mislim da ni tri policijska kordona ne mogu da je isteraju odatle. Meni je svejedno, mogu da živim bilo gde, bitno je da ima rakije u kući, a za sve ostalo i nije me briga – kaže Nikolić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*