Totalni haos na Cetinju: Potukli se poslanici!

Nastavljena sednica Crnogorske skupštine na Cetinju, nakon tuče poslanika. Ispred zgrade kordon policije.


Sve je počelo jutros, ispred zgrade skupštine na Cetinju, u kojoj se održavalo prolećno zasedanje Skupštine Crne Gore, kada su se okupile pristalice opozicionog DPS, protestujući zbog dolaska Andrije Mandića, predsednika Skupštine.


Do prvih sukoba je došlo i pre početka sednice, kada su pristalice Demokratske partije socijalista napali poslanike koalicije Za budućnost Crne Gore. Oni su ih gađali topovskim udarima i petardama, čime su mogli povrediti poslanike.

Oni su im odgovorili sa podignuta tri prsta.

Zasedanje je počelo oko 11 sati, ali je ubrzo prekinuto nakon verbalnog sukoba poslanika vlasti i opozicije. Naime, nakon verbalnog sukoba dela poslanika ZBCG i poslanika DPS Oskara Hutera, predsednik parlamenta dao je pauzu pet minuta.

Tokom rasprave Andrija Mandić je rekao kako nije siguran da su oni koji danas protestuju zaista sa Cetinja, ističući uz to da se na Cetinju ugodno oseća.

„Ne mislim da je to što smo videli većinska volja Cetinja. Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki posebni ljudi, koliko je naše mišljenje izvan Cetinja bilo vezano za ovaj grad. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade“, rekao je Mandić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*