Ilon Maks pomenuo Srbina u tvitu pa time zapalio društvene mreže!

Ilon Maks, jedan od najbogatijih ljudi na svetu i vlasnik „Tesle“, podigao je društvene mreže u Srbiji na noge, pošto je jednog našeg sunarodnika pomenuo u tvitu od petka uveče.

Elon Musk-Foto:Prfintscreen Instagram

„Čak se i srpski pustinjaci koji žive u pećini slažu“, napisao je Mask, uz printskrin teksta o Panti Petroviću, pustinjaku sa juga Srbije, koji je, iako živi u pećini, primio vakcinu protiv koronavirusa i pozvao je sve druge da isto to učine.

Podsetimo, Panta Petrović je pre oko 20 godina odlučio da se distancira od ostatka sveta, i iz Pirota, gde je živeo, odselio se u pećinu u Staroj planini na jugu Srbije.

Panta je prošle godine u jednoj od poseta gradu saznao da vlada pandemija, i vakcinisao se čim je čuo da postoji vakcina.

Pozvao je i druge da se vakcinišu:

– Virus ne bira. Doći će i do moje pećine – rekao je Panta za AFP.

Panta Petrović je u Pirotu radio na crno, a onda je zaključio da mu je dosta civilizacije i povukao se u izolaciju.

– Nisam bio slobodan u gradu. Tamo ti je neko stalno na putu. Svađaš se sa ženom ili sa komšijama ili s policijom. U pećini me niko ne gnjavi – kaže on.

Panta se hrani gljivama i ribama koje upeca u obližnjem potoku, a hranu pronalazi i u kantama za smeće kad se spusti do grada.

U grad sad odlazi češće, posle napada vuka, pa je koze i kokoške sklonio u kolibu na obodu grada. Prima i socijalnu pomoć, ali kaže da novac smatra prokletim.

– Novac je proklet, on kvari ljude. Mislim da ništa ne može ljude pokvariti gore nego novac – rekao je.

O vakcini kaže sledeće:

– Želim da primim sve tri doze, uključujući i dodatnu. Pozivam sve građane da se vakcinišu – poručio je.

Rekao je da ne razume one koji to ne žele i istakao da veruje da će taj proces iskoreniti bolest.

IZVOR:ESPRESO/HYPETV.RS

Započnite komentarisanje

Ostavite komentar