SKANDAL NA SAHRANI: Zbog udovca intervenisala policija- OVO se dogodilo!

I danas se pamti sahrana u selu kod Vrnjačke Banje na kojoj je pre dve i po godine intervenisala čak i policija

Foto: Pixabay

Kako su tada preneli domaći mediji, neutešni udovac koji je tugu utapao u alkoholu, na kraju je završio u pritvoru, pa je sahrana obavljena bez njega.

Naime, na sahrani supruge J. V. (73) izbio je incident kada se na groblju pojavio sveštenik. Kako se udovac deklariše kao komunista i osoba koja ne veruje u boga, odmah je počeo da vređa popa.

– Sve je bilo u redu, osim što je udovac, iako cenjeni domaćin u svom kraju, zbog tuge već kod kuće počeo da se zagleda u dno čaše. Poštujući običaje, povorka je krenula put groblja da se žena isprati ka svojoj večnoj kući. Okupilo se dosta sveta, a u jednom trenutku došao je i pop – ispričao je izvor koji je bio očevidac neprijatne situacije.

– Po dolasku popa M.V. se promenio, počeo je da galami i postavlja pitanje otkud on i ko ga je pozvao. Članovi najuže rodbine su domaćinu uzalud objašnjavali da je to želja pokojnice i da su oni obavestili sveštenika da dođe i služi opelo. Nikakva objašnjenja domaćin nije želeo da čuje, već se ustremio na sveštenika. Počeo je da ga vređa, svašta mu je govorio, uz napomenu da mu neće dozvoliti da služi opelo, ponavljajući uporno da je komunista. Domaćina su rođaci pokušavali da smire kako ne bi dalje pravio probleme kojima nije ni vreme, ni mesto, budući da su oni došli da isprate dostojno pokojnicu, a on se onda okomio na njih. Kako se svađa zahuktala, neko od prisutnih rođaka je pozvao policiju – otkrio je dobro obavešten izvor, te dodao:

– Po dolasku policije, rođaci i okupljeni rekli su da M. V. u alkoholisanom stanju ne dozvoljava da sveštenik održi opelo jer je komunista i nije vernik. Oni su izjavili da je udovac vređao sveštenika i da je pretio užoj rodbini da se neće dobro provesti jer su mu radili iza leđa. Po prikupljenim podacima i izjavama, policija je kontaktirala sa dežurnim tužiocem, pa je odlučeno da se domaćin privede. Priveden je zbog sumnje da će da nastavi sa vređanjem sveštenika i ostalih okupljenih građana – završio je izvor.

Meštani sela kažu da ne pamte da se ovako nešto dogodilo na sahrani. Rekli su da je bilo slučajeva, i to davno, da umre komunista, a onda rodbina po pravoslavnim običajima sahrani preminulog jer mu je to bila želja.

SAZNAJTE I: KOSTADIN I VALENTINA TERZIĆ PROSLAVILI BITAN DATUM!

Izvor: srbijadanas.com

Bonus video:

Započnite komentarisanje

Ostavite komentar