Starlete u panici? OnlyFans zabranjuje eksplicitni sadržaj!

{"source":"other","uid":"C07ADE67-6A5D-4A19-9726-78D49E34A7B5_1629529527146","origin":"unknown","fte_sources":[],"used_sources":"{\"version\":1,\"sources\":[]}","premium_sources":[],"is_remix":false}

Od prodaje provokativnih i intimnih fotografija, srpske starlete uspele su da zarade ogroman novac na platformi OnlyFans, međutim to će se izgleda sada promeniti, jer su osnivači uveli određene promene.

Anđelja Veštica, Stanija Dobrojević, Ava Karabatić i Zorana Jovanović Zorannah-Foto:Printscreen Instagram

OnlyFans je postala popularna platforma za kratko vreme i broji milione korisnika. Funkcioniše tako što na njoj autori mogu da postavljaju provokativne i intimne fotografije, snimke i tekstualne poruke za koje mora da se plati. Onaj sadržaj za koji korisnici najviše plaćaju svakako jesu intimne i nage slike i snimci, međutim sada su osnivači OnlyFans saopštili da će od oktobra 2021. godine korisnicima biti zabranjeno objavljivanje eksplicitnog sadržaja. Kreatori će pak i dalje moći da objavljuju nage fotografije i snimke, ali pod novim smernicama za sadržaj koje još nisu objavljene.

Razlog tome jeste što su bankarski partneri putem kojih korisnici plaćaju sadržaj odbili da učestvuju u distribuciji eksplicitnog sadržaja, koji se kasnije koristi kao ilegalni materijal.

Sve to može da navede starlete sa naših prostora da se zabrinu za svoje profile, a samim tim i zaradu, koja će im sigurno opasti nakon što se uvede novo pravilo. Za sada će biti zabranjen samo eskplicitni sadržaj, te će nage fotografije i video snimci biti dostupni, međutim i to bi moglo da se promeni u narednom periodu.

Inače, Anđela Veštica, Stanija Dobrojević, Ava Karabatić  i mnoge druge starlete uveliko su se hvalile kako se finansiraju putem OnlyFans platforme, te da su sebi od zarade uspele da kupe i luksuzne nekretnine.

Anđela Veštica-Foto:Printscreen Instagram

– Ne bih da pričam zbog konkurencije, ali ubedljivo imam najviše pratilaca. Skoro sam kupila stan u vrednosti od 300.000 evra, tako da živim od toga, nemam drugi posao – ispričala je nedavno Anđela Veštica.

Starleta i nekadašnja voditeljka rijalitija Parovi Ava Karabatić takođe je šokirala region kada je objavila da prodaje fotografije na kojima je naga. Ona slike naplaćuje 350 kuna, što je oko 5.400 dinara.

– Tačno je da ih prodajem, ali mi je samo žao što mi stranica ne dozvoljava da stavim cenu fotografije veću od 5.000 dinara, inače bih ih prodavala za 500 evra, s obzirom na to da sam Plejboj model i osoba koja vodi računa o svom izgledu – rekla je ona za Alo.rs”.

I Stanija Dobrojević nedavno se pohvalila da je otvorila profil na ovoj platformi, gde će objavljivati nage slike i snimke. Naime, cena za mesec dana posećivanja njenog profila iznosi 29 dolara, 60 dolara za tri meseca, a skoro 200 dolara za godinu dana.

Ovo je stranica kao stvorena za mene! Mom dečku Marku nije smetalo kad sam rekla da bih volela da pokrenem taj biznis i odmah me je podržao. Svi znaju da ja volim da se fotografišem izazovnije, pa što ne bih našla način da to još bolje unovčim. Danas ljudi dobro zarađuju na ovaj način, a opet je sve legalno i zaštićeno – rekla je Stanija za Republiku.

Blogerka Zorana Jovanović, poznata i kao Zorannah otvorila je nedavno profil, ali se pravdala da se tu neće nalaziti njene eksplicitne fotografije, već privatan sadržaj.

Zorana Jovanović Zorannah-Foto:Printscreen Instagram

– Sajt uopšte neće biti sa nagim fotografijama, već sa sadržajem kojeg neće biti na Instagramu i Jutjubu. Mnogo ličniji videi i svašta nešto – objasnila je blogerka.

Prema najskorijim podacima, platforma ima 60 miliona korisnika i 750.000 autora iz čitavog sveta, među kojima su mnoge javne ličnosti. Iako su neke autorke seksualne radnice, mnoge druge su modeli, plesačice, pevačice, muzičarke i komičarke koje prodaju intimne sadržaje.

Nedavno je u centru skandala bila i zvezda Diznijevih filmova, glumica Bela Torn. Ona je izazvala kontroverzu oko prodaje nagih fotografija u vrednosti od po 200 američkih dolara na platformi OnlyFans, za koje se ispostavilo da nisu onakve kakvima ih je reklamirala, pošto na njima nije – naga.

Njeni postupci na ovoj platformi za plaćene sadržaje doveli su do toga da OnlyFans uvede ograničenja na cene koje autori mogu da naplate. Platforma je bila zatrpana nezadovoljnim reakcijama autora nakon što su promenjena ograničenje za svaku napojnicu i plaćeni post sa 200 dolara na 100 dolara po artiklu.

Bivša Diznijeva glumica nakon toga uputila je izvinjenje ostalim autorima sadržaja, koji tvrde da će se to značajno odraziti na njihove prihode.

Be the first to comment

Ostavite komentar