TO BOJSI SRBINE: Ćuveni glumac uzima naše državljanstvo?

Bojsijev zahtev za državljansvo već se nalazi u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati.

Britanski glumac Džon Čalis, koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji „Mućke“, objavio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se vidi njegov crni „mercedes“, a na njemu tablice na kojima piše „Srbija“.

Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije.

„U ambasadi Srbije gospodina Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin. Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan. Predsednica Vlade Repiblike Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin. Želim da se posebno zahvalim našem čoveku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju – napisao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, na svom Fejsbuk profilu.

 

Bojsijev zahtev za državljansvo već se nalazi u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati.

– Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film ‘Bojsi u Beogradu’. Bojsi dobrodošao kući!„, dodao je Vesić.

 

Izvor: Espreso/HYPETV.RS

Započnite komentarisanje

Ostavite komentar