BEOGRAD: Uhapšeni narko-dileri sa šest kilograma kokaina!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra N. (30) i Alekse S. (26) zbog sumnje da su 31. oktobra i 1. novembra 2023. godine zajednički, zbog prodaje, neovlašćeno držali više od 5, 9 kilograma kokaina. Optužnica je podignuta i protiv Vuka K. (32) zbog sumnje da im je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.


Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Aleksandru N. i Aleksi S. se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu, dok se Vuk K. tereti za isto krivično delo u pomaganju.

 – Postoji opravdana sumnja da je Aleksandar N. u prethodnom periodu pribavio automobil marke „citroen” sa posebno izrađenom pregradom ispod zadnjeg sedišta, koja je služila za skrivanje droge. Sumnja se da je nabavio kokain i stavio ga u pomenuto vozilo, pa ugovarao njegovu prodaju – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Aleksa S. je, kako se sumnja, razmeravao kokain u vozilu marke „tojota IQ” i predavao ga kupcima.

Okrivljeni su, navodi tužilaštvo, neovlašćeno radi prodaje držali šest paketa sa kokainom, oblepljenih crnom alu folijom, zavijenih streč folijom, od kojih je pet sa natpisom „LV” i jedan sa oznakom „E” (euro), ukupne neto mase 5. 981,56 grama.

Vuk S. je kako se sumnja, u periodu od 31. oktobra do 10. novembra 2023. godine okrivljenima pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što im je stavio na raspolaganje pomenuto vozilo marke „Citroen” u kojem su oni skladištili kokain, kao i jer im je unapred obećao prikrivanje tragova krivičnog dela.

Aleksandru N. se na teret stavlja i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je u stanu u kojem stanuje neovlašćeno držao 16 komada bojeve municije za koju nije imao dozvolu nadležnog organa.
Sva trojica okrivljenih se nalaze u pritvoru.

Sia.rs

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*