ZAPAD ŠUTNUO ĐILASA: Preko noći u političku arenu uveden Manojlović, a Đilasu podvalili priču o bojkotu!

ZAPAD ŠUTNUO ĐILASA: Preko noći u političku arenu uveden Manojlović, a Đilasu podvalili priču o bojkotu!


Izborna trka u 83 grada i opštine juče je zvanično startovala. Predsednica parlamenta Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike u 66 lokalnih samouprava za 2. jun, dok je to isto za 17 prestoničkih opština učinio predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

Dajući zeleno svetlo za novo nadmetanje političkih stranka, Brnabićeva je pozvala sve aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude:

– Izbori u ovim lokalnim samoupravama održaće se na isti dan kada i izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda, odnosno 2. juna. Radujemo se što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima, da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor, uprkos svim našim razlikama. Smatram da je ovakav dogovor pobeda svih odgovornih ljudi.

Ipak, čini se da je jednu političku pobedu i pre otvaranja birališta odneo politički zapad. Naime, pokazali su se, po ko zna koji put, kao „nevidljiva ruka“ koja precizno vuče poteze na izbornoj šahovskoj tabli. Zato je indikativno kako je Đilasov SSP, gotovo preko noći, skrajnut sa kapetanske pozicije opozicionog fronta. Upravo je bivši gradonačelnik Beograda postao najveća žrtva tog zapadnog manevra, a u toj grupaciji su još Zelenovićev blok Zajedno, Jovanovićeva NADA i Ponoševa stranka Srbija centar. Zajedničko im je što su svi za bojkot izbora, a tu ideju su im smišljeno nametnuli njihovi zapadni partneri koji su znali da to neće na kraju biti opcija.

Tako se otvorio prostor za Sava Manojlovića i njegov Pokret Kreni promeni, koji je sa Aleksićevim Narodnim pokretom Srbije, Lazovićevim Zeleno-levim frontom, DS, Ćutinim lažnim Ekološkim ustankom, Pokretom slobodnih građana, a po proceni zapadnih centara moći, postao tzv. nova opozicija.

Sia.rs

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*