U Nišu uhapšene dve direktorke

U svojim preduzećima organizovale prodaju neregistrovanih sredstava za dijetu, a potrošačima dostavljali suplemente kuriskom službom – Oštetili budžet Srbije za više od 11 miliona dinara.

NIŠ – Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog  tužilaštva u Nišu i posle dugotrajne kontrole, pripadnici Policijske uprave Niš MUP Srbije su u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala i Poreskom policijom u Nišu uhapsili M. V. (37) i M. S. (35) – obe iz Niša. Kako je zvanično saopštila Informativna služba PU Niš, ove dve privatne preduzetkinje lišene su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više krivičnih dela nedozvoljene trgovine, kao i poreske utaje.


Navedeno je u saopštenju da su M.V. i M. S., u svojstvu odgovornih lica dva preduzeća, potrošačima u našoj zemlji prodavale i preko kurirskih službi slale neregistrovane dijetetske suplemente za koje nemaju dozvolu Ministarstva zdravlja, a što nisu evidentirale u poslovnim knjigama.

Na ovaj način su, kako se pretpostavlkja posle prvih saznanja, one su oštetile budžet Republike Srbije za više od 11 miliona dinara.

Obema osumnjičenim direktoricama određeno je zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene Višem javnom tužiocu, gde će krivični postupak biti nastavljen.

Sia.rs

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.


*